Blossom Ski

Italiaans Design

Blossom Ski, handgemaakte ski’s

Blossom Ski is een bedrijf dat, in het tijdperk van gestandaardiseerde ski productie, ervoor kiest om op maat en handgemaakte ski’s aan te bieden. Ze controleren elke fase van het proces, de kwaliteit van alle materialen en zorgen voor 100% Made in Italy productie. Diepgeworteld in de Valchiavenna traditie, werkt het Blossom team onvermoeibaar om de beste ontwerpen, de best presterende materialen en met de meest effectieve productietechnologieën om die te combineren met één enkel doel: elke klant “zijn of haar” eigen paar handgemaakte ski’s, ontworpen voor de technische vaardigheid van die skiër met het soort sneeuw en in het terrein van hun voorkeur.

Hoe kan Blossom zo zeker zijn van de prestaties van hun ski’s? Ze ontwerpen de ski’s met passie, ze bouwen ze met zorg en dan testen zij ze…  allemaal!

Blossom Ski is gestart met een missie

De thuisbasis moest Valchiavenna zijn omdat de allereerste skifabriek van Italië, Persenico, in 1906 in Chiavenna werd opgericht. Hun ski’s droegen bij tot de explosie van de Valanga Azzurra, het Italiaanse nationale alpineskiteam.

Vanaf dit vroege begin ontwikkelde en groeide de productie van ski’s jarenlang, om vervolgens geleidelijk af te nemen en daar te verdwijnen. Toen uiteindelijk in 1999 de productie van ski’s op deze historische locatie werd hervat vormde de geschiedenis de inspiratiebron voor de naam Blossom Ski.

De Herstart begon met twee skiliefhebbers die besloten deze historische traditie nieuw leven in te blazen. Deze twee vrienden waren Franco Moro, een ondernemer uit Valchiavenna, en de speedcoach van het nationale skiteam, Mario Cotelli, de technisch directeur van Valanga Azzurra. Deze perfecte combinatie van technische expertise en ondernemersgeest leidde tot de oprichting van Blossom Skis.

Tijdens de oprichting van Blossom Ski is onmiddellijke besloten om het bedrijf te richten op het bouwen van zeer technische, top-of-the-line ski’s voor superieure prestaties met behulp van de beste kwaliteit materialen, met aandacht voor de kleinste details, vergelijkbaar met op maat gemaakte productie in een laboratorium. In 2012 werd de bedrijfsstructuur gewijzigd en sindsdien wordt het bedrijf uitsluitend gerund door de familie Moro. Mario Moro werd Product Development Manager en volgde het ontwerpproces tot en met de laatste testfase. Sindsdien is het team verder uitgegroeid en heeft het een brede reeks vaardigheden en ruime expertise in de ski ontwikkeling opgebouwd. De samenwerking binnen het team van mensen, de vermenging van ideeën, creativiteit, knowhow en standpunten maken het verschil. Dit is wat Blossom Ski onderscheidt van de rest.

Blossom Ski dealer, Patrick Rademaker

Voor meer informatie:

Bel met Patrick 06-12358596