Bootfitting – Skischoenen op Maat
Elders gekochte skischoenen nemen wij niet in behandeling

Wat is Bootfitting?

Bootfitting voor alle skiërs, van beginner tot aan World Cup skiër

Bootfitting is het op maat maken van skischoenen naar ieders persoonlijke wensen en verlangens voor optimaal skiën en verbeteren van de ski prestaties. De individuele wensen en verlangens van een skiër worden d.m.v. aanpassingen vertaalt in zijn skischoenen. De weg naar een perfecte skischoenen op maat kan soms lang zijn en is vaak voor de doorsnee klant moeilijk te begrijpen. Bij Skicenter Edelweiss wordt de moeite genomen om het bootfitting proces zo transparant en begrijpelijk mogelijk te maken voor de klant. Daarom werken wij uitsluitend op afspraak!

Maatwerk bootfitting is onze Standaard; wij nemen 2 tot 3 uur de tijd per klant voor het meten, analyseren, bewerken en aanpassen van uw skischoenen. Er zijn helaas aandoeningen waarbij pijn niet is te vermijden, we kunnen de situatie wel maximaal optimaliseren.

Het bootfitten wordt uitgevoerd door onze bootfitter Patrick Rademaker, het bootfit proces is in samenspraak met de skiër. Hierdoor creëren we samen de skischoenen op maat. Bootfitting is niet enkel voor personen met medische voet problemen of voor racers, maar voor iedereen die optimaal comfortabel plezier wil beleven en/of maximaal wil presteren tijdens het skiën. Het op maat maken van skischoenen zorgt ervoor dat men beter gaat skiën en de skisport met hernieuwde uitdagingen zal beleven.

Bootfitting ook wat voor u? Neem contact met ons en maak een afspraak.

Een optimale skischoen

Het aanpassen en op maat maken van een skischoen heeft tot doel dat een skiër zijn persoonlijke wensen en voorkeuren verwerkt ziet worden in de skischoen. Deze weg naar de perfecte skischoen is een samenspel tussen de bootfitter en de klant. De tijd die de bootfitter in het optimaliseren moet stoppen is per klant verschillend. De bootfitter zal het proces zo transparant en begrijpelijk als mogelijk maken. Er zijn helaas aandoeningen waarbij pijn niet is te vermijden, we kunnen de situatie wel maximaal optimaliseren.

Skischoenen zijn geen “STOP AND GO” artikelen, even min heeft het internet ooit op maat gemaakte skischoenen afgeleverd!

Persoonlijke aandacht!

De verkoop van skischoenen verloopt op basis van een afspraak. Wij reserveren tijd voor u in onze agenda. De tijd die we ervoor nemen is 2 tot 3 uur per klant voor het meten, analyseren, bewerken en aanpassen van uw skischoenen. We starten iedere sessie met een uitgebreide houding- en voetenanalyse. Op basis van deze analyses geven wij u een advies voor het aanschaffen van de juiste skischoenen. Indien noodzakelijk gaan we daarna starten met het bootfitten van de skischoen.

Maatwerk bootfitting is onze standaard

Uw skischoen op maat gemaakt door een prof bootfitter

We starten altijd met een uitgebreide voet analyse, op verzoek kunnen we ook een uitgebreider lichamelijk onderzoek doen. Het lichamelijk onderzoek zal zich voornamelijk richten op de onderste extremiteiten. De analyses en onderzoeken worden gebruikt om basisgegevens te verzamelen over de functionele vaardigheden van de klant.

Met de verkregen gegevens kunnen wij in samenspraak met de klant, komen tot de beste aanschaf van hun skischoenen en skimateriaal.

We hebben uitgebreide mogelijkheden om de klant te helpen: Brannock voetmeting, Blauwdruk, Podo baroscoop, Digitale Drukmeting, Biomechanisch assessment, steunzolen, inliner en tong optimalisatie, foamen, schaal frezen, uitdrukken, thermisch vervormen, hydraulisch vervormen, pneumatisch vervormen, manchette aanpassingen, power box stance, zool alignment, zolen vlak frezen, ski binding aanpassingen, etc.

Met trots kunnen wij vermelden dat wij leden van het “staande” skiteam uit het paralympisch team tot onze klanten kring kunnen rekenen.

Maak een afspraak voor uw perfecte skischoen

Bent u enthousiast geworden en ziet u ook de voordelen van het op maat laten maken van uw skischoenen? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies: 06 1235 8596

We werken alleen op afspraak en reserveren 2 uur tijd voor u.

Maak nu een afspraak

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Extra informatie

Volg een handmatig toegevoegde link

Canting

Ramp Angle