Skischoen

Een Skischoen bestaat uit drie delen:

1. BINNENSCHOEN: De binnen schoen ook wel inliner genoemd is de textiele verbinding tussen de manchet, de schaal en de voet van de skiër. De comfort beleving zoals warmte en ondersteuning van de voet van een skiër worden het meest bepaald door de eigenschappen van de binnenschoen. Het overgrote deel van de skiërs letten bij aanschaf van een skischoen vooral op maar één ding: COMFORT.

2. SCHAAL: De schaal omsluit de binnen schoen samen met de voet, de schaal biedt steun om de optredende krachten van buitenaf op te vangen, net zoals omgekeerd de schaal de impulsen van de skiër overbrengt op de binding van de ski.

3. MANCHET: De manchet is aan de schaal bevestigd en werkt bij de overdracht van de krachten van het been als hefboom op de schaal die de voet omsluit. De bouwwijzen van de verbinding tussen manchet en de schaal zijn een kopie van het enkelgewricht. Een skischoen heeft enkel de functie om het enkelgewricht te ondersteunen tijdens het skiën zodat de skiër opgericht een piste kan afdalen.