Comfort

1. Comfort is een individuele waardering en waarneming van de skiër; Een “slimme” skischoen werkt samen met de skiër dus niet tegen de skiër!

2. Comfort is een beleving zonder pijn, druk en onnatuurlijke houding door de skischoen.

Een foute stelling is dat een goed zittende en functionerende skischoen onaangenaam moet zitten of zelfs pijn moeten doen. Deze stelling is absoluut niet waar! Als een skischoen onaangenaam zit dan is die skischoen niet de goede keuze geweest voor die skiër. Buitenschaal te nauw, te stijf, onvoldoende flex, mogelijk foute constructie of zelfs een verkeerde skischoen laten aanmeten, dit alles kan er toe leiden dat de skischoen “onprettig” zit.

Het is belangrijk om het ski niveau van de skiër te kennen, hoeveel dagen men skiët, welke omgeving en met welke inzet, zodat de beste keuze gemaakt kan worden voor het type skischoen. Elke skischoen moet de complete voet goed en aangenaam omsluiten, de skiër moet voelen dat de drukverdeling overal gelijkmatig is, de skischoen moet aanvoelen als een “stevige” handdruk. Natuurlijk zijn er verschillende voet vormen die zonder of met een kleine aanpassing passen in een reguliere skischoen. Er zijn dan kleine aanpassingen nodig om de skischoen “persoonlijk” te maken. Door de moderne skischoen en het professioneel bootfitten is er een goed compromis bereikt voor het leveren van maatwerk.

Een “slimme” skischoen werkt samen met de skiër, niet tegen de skiër!